wat verdient een bezorger

Wat verdient een bezorger of de fiets of scooter?

Ben je 16 jaar of ouder en op zoek naar een bijbaan of misschien een fulltime baan? Dan is werken als bezorger misschien iets voor jou! Maar wat verdient een bezorger op de fiets of scooter tegenwoordig?

Functienamen

Je komt tegenwoordig als bezorger verschillende functienamen tegen, zoals koerier, delivery expert en nog meer mooie variaties. Maar uiteindelijk doet bijna iedereen hetzelfde werk: eten en/of drinken bezorgen met een fiets, e-bike of (e-) scooter. Dit kan bij de meeste bezorgbedrijven al vanaf 2 avonden (vanaf 17:00 uur) per week. Bij sommige bedrijven kun je ook aan de slag als parttime of fulltime bezorger tot wel 40 uur per week!

Salaris

Wat je verdient als bezorger wordt bepaald door meerdere elementen. De leeftijd van de bezorger, ervaringsjaren van de bezorger, de krapte op de arbeidsmarkt én natuurlijk het bedrijf waar je voor werkt. Zo verdien je bijvoorbeeld in Amsterdam een stuk hoger salaris dan je doet in Franeker. Waar je ook werkt: het minimumloon is altijd de ondergrens van wat je mag verdienen als bezorger. Kijk er goed naar dat je hier niet onder komt!

16 jaar17 jaar18 jaar19 jaar20 jaar21+ jaar
Minimumloon per uur€3,54 €4,09 €5,17 €6,20 €8,27 €10,34
Mogelijk loon per uur€6,50€7,00€12,00€12,00 €12,50 €13,00
Op basis van onderzoek verricht op 8 september 2021

Extra salaris

Zoals je kunt lezen verdient elke bezorger een ander uurloon. Maar vergeet niet dat je als bezorger naast je salaris ook nog leuke extra’s kunt verdienen. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden (per bedrijf verschillend):

  • Fooi (soms tot wel €25,= extra per avond)
  • Bonus op basis van prestatie (bijvoorbeeld op basis van het aantal bezorgingen, tevredenheid van klanten en de eigenaar/manager)
  • Aanbrengbonus voor extra collega’s (breng jij een vriend(in) aan om te werken bij hetzelfde bedrijf? Dan verdien je een X bedrag)

Vacatures

Werk je als bezorger en ben je toe aan een nieuwe baan? Of wil je na het lezen van dit artikel graag aan de slag als bezorger? Bekijk dan ons vacature overzicht en begin met solliciteren!

× Solliciteren? Stuur ons een app